Orthopedie Amphia start Kenniscentrum Orthopedie

Orthopedie Amphia start Kenniscentrum Orthopedie 10-02-2014

 

 

Vandaag is onderstaand persbericht verschenen over de oprichting van het Kenniscentrum Orthopedie

 

 

P E R S B E R I C H T

De Maatschap Orthopedie start, in samenwerking met het Amphia, Kenniscentrum Orthopedie onder naam FORCE
Meer onderzoek leidt tot de beste zorg voor de patiënt

 

BREDA/OOSTERHOUT Op 19 februari 2014 gaat Stichting FORCE, kenniscentrum Orthopedie Breda, officieel van start. Stichting FORCE (Foundation for Orthopedic Research Care & Education) is een samenwerking van de maatschap Orthopedie en het Amphia Ziekenhuis.
De Stichting richt zich op het stimuleren en verrichten van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs op het gebied van diagnose, preventie en behandeling van ziekten en gebreken van het menselijke steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast richt de stichting zich op innovatie van de orthopedische zorg op lokaal (in en rond het Amphia ziekenhuis Breda/Oosterhout), nationaal en internationaal gebied.  

Uiteindelijk doel is het leveren van de beste zorg voor de patiënt. Door meer onderzoek te doen, kunnen orthopedische patiënten de meest innovatieve zorg en behandeling krijgen.

Onderzoeken worden voornamelijk uitgevoerd door getalenteerde specialisten of artsen die bezig zijn met hun opleiding tot orthopedisch chirurg. Dankzij FORCE krijgen zij de mogelijkheid om hun wetenschappelijke activiteiten voort te zetten en deze te combineren met hun medische werkzaamheden. Zij worden hierbij ondersteund door een bewegingswetenschapper, tevens coördinator van het kenniscentrum. Het kenniscentrum zal bij de verschillende studies intensief samenwerken met diverse partijen binnen en buiten het Amphia Ziekenhuis, zoals Het Academisch Medisch Centrum in  Amsterdam, het Revalidatie centrum Revant, Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de Hogeschool AVANS in Breda.

 Vanuit het kenniscentrum worden patiënten continu gevraagd naar hun ervaringen voor, tijdens en na de behandeling. Hierdoor is het mogelijk de behandeling van de patiënt verder te optimaliseren.
Er wordt op dit moment bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de verschillende heup en knie implantaten (protheses), het voorkomen van complicaties en het optimaal behandelen van de patiënt na een schouderoperatie.

 

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.orthopedie-amphia.nl

 

--------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of een interviewaanvraag kunt u contact opnemen met Marjan Smit, business partner Kenniskern Communicatie via 076 595 30 76. 

Website:           www.amphia.nl en www. orthopedie-amphia.nl

Facebook:         www.facebook.com/AmphiaZiekenhuis

Twitter:             www.twitter.com/AmphiaZKHuis

 

 

U kunt zich voor onze perslijst aanmelden/afmelden door een email met uw gegevens te sturen naar: pers@amphia.nl